Project omschrijving

Q-besitas

 • Leefstijl training om bewust af te vallen en in beweging te komen.
 • 11x gedurende 19 weken op maandagavond van 19.00-21.00 uur, in Delft, start 2 september 2019.
 • Door Marjolijn Hendriks (diëtist) en  Tilleke Meppelink (psycholoog en lichaamsgericht psychotherapeut).
 • Gratis telefonische intake op afspraak, met Tilleke.

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen? Misschien tot op het punt dat je de moed hebt opgegeven? Ben je moe van het vechten tegen je gewicht? Wil je op een gezonde en verantwoorde manier met je gezondheid en lichaam omgaan?

Dan is deze training een mogelijkheid om daadwerkelijk ondersteuning te geven bij je afval wens en het trainen van een gezonde leefwijze. Het gaat over oefenen van nieuwe stappen. Vallen en weer opstaan. Stap voor stap, en soms even een stapje terug.

Q-besitas De Q van Q-besitas staat voor Question, om de vragen beantwoord te krijgen: hoe ga jij met je obesitas om, hoe zou je ermee willen omgaan, en hoe kun je het een plaats in je leven geven?  Bewust(er) worden van je patronen en zelfacceptatie is hierbij heel belangrijk. Het is een leefstijltraining waarin omgaan met je overgewicht, gezonder leven en bewegen, centraal staat. We houden rekening met je bewegingsvrijheid en je beperkingen. Je kunt de training gebruiken om bewust en verantwoord af te vallen, en daarna op gewicht te blijven. Daarnaast kan je onderzoeken welke vorm van beweging het beste bij jou past zodat dagelijks bewegen meer een deel van je leven kan worden en blijven en iets is waar je werkelijk plezier aan beleefd in plaats van een “moeten”.

Voor wie bedoeld? Q-besitas is ondermeer bedoeld voor mensen, die:

 • na vele diëten en afvalpogingen een op maat gepaste aanpak nodig hebben
 • een voorbereidingstraject nodig hebben voor een bariatrische operatie (Sleeve of Gastric Bypass) bij de Nederlandse Obesitas Kliniek
 • eerder een behandeling voor Binge Eating Disorder hebben gehad en willen stabiliseren, of eraan toe zijn om af te vallen
 • die opnieuw aankomen na een Gastric Bypass operatie en dit willen stoppen

Wat gaan we doen? In de training besteden we aandacht aan je beweegpatroon, je eetpatroon en je psychologische patronen. Het is een (inter)actief ontdekkingsproces waarin jij centraal staat. De bedoeling is dat je letterlijk en figuurlijk binnen je eigen mogelijkheden in beweging komt.

Introductie: Voorafgaand aan de Q-besitas Training wordt een telefonische intake gedaan door Tilleke (geen kosten), om te kijken of deze training bij je past. Je krijg je meer uitleg over wat Q-besitas is, en kan je al je vragen stellen. Je kunt als je dat graag wilt ook een afspraak maken voor een gesprek op de praktijk in Leiderdorp.

 

 • trainers: Marjolijn Hendriks (diëtist) en Tilleke Meppelink (psycholoog, en lichaamsgericht psychotherapeut).

Q-besitas training:

 • opbouw training: Het zijn 11 bijeenkomsten verdeeld over 19 weken: De eerste 5 bijeenkomsten één keer in de week, vervolgens 4 bijeenkomsten één keer in de 14 dagen, tenslotte nog 1 bijeenkomst één keer in de  drie weken en de bij de laatste bijeenkomst zit er een maand tussen. De duur van de bijeenkomsten is van 19.00-21.00 uur.
 • Start maandag 2 september, vervolgens 9, 16, 23 en 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november, 16 december  2019 en 13 januari 2020.
 • plaats: Wijkcentrum Delft Noord, Brasserskade 77, 2612 CB Delft. Routebeschrijving volgt in de mail na aanmelding. Er is mogelijkheid in de buurt om gratis te parkeren.
 • kosten: €475,-
 • vergoedingsmogelijkheden: er zijn zeer goede vergoedingsmogelijkheden bij de zorgverzekeraars waardoor in de meeste gevallen 75% wordt vergoed. Vraag hiernaar in de intake of per mail.

Via 071-5013115 of  de contactpagina onder vermelding van je naam, adres, email-adres, telefoonnummer en deelname Q-besitas.