De waarde van online psychologische behandeling

Deze tijd waarin het coronavirus heerst vraagt om meerdere mogelijkheden tot behandeling. Ik heb aan het begin van de eerste COVID lockdown masterclasses gevolgd in online behandelingen. Ik ervaar de enorme bijdrage die deze vorm van behandeling kan leveren. In de vertrouwdheid van je eigen huis tóch contact en verbinding kunnen ervaren. Ook als je elkaar nog nooit live hebt ontmoet ontstaat er wel degelijk een band en kan er ook in de diepte worden gewerkt. Het vraagt wel een extra stap. Namelijk het overwinnen van aanvankelijke twijfel en wellicht ook weerstand om op deze manier te werken.  Ik geef ook online EMDR sessies en dat werkt verassend goed. Uiteraard vraagt dat wel voldoende emotieregulatiemogelijkheden en innerlijk steun. Ik raad het af om ambulant online EMDR te doen wanneer er sprake is van complexe PTSS en/of snelle psychische ontregeling.

Uiteraard geldt ook bij online behandeling: de eerste 30 minuten van het kennismakingsgesprek zijn kosteloos. Zo werkt het op twee manieren. je kunt kennismaken met mij en kijken of mijn manier van werken bij je past en tegelijkertijd kennismaken met online behandeling. Je bent van harte welkom, er is nog ruimte voor nieuwe cliënten.

Randvoorwaarden online behandeling

 • een rustige plek in huis waar je niet gestoord kan worden
 • beschikking hebben over goed werkende smartphone, computer of tablet
 • goede internetverbinding
 • een beveiligde vorm van beeldbellen ( ik gebruik de betaalde Zoom verbinding, die is AVG veilig bevonden). Als je liever wil WhatsApp bellen, facetimen of andere vorm van beeldbellen, kan dat ook, maar met de voorkennis dat het onduidelijk is of deze vormen voldoende beveiligd zijn. Zoom heeft ook het voordeel dat je het beeld kan delen en heeft ook een whiteboard functie. Tevens is het mogelijk om met Zoom online groepsbehandeling aan te bieden.

 

Gebruiksaanwijzing online behandeling

 • In eerste instantie bel je me of stuur je me een mail via het contactformulier dat je je wilt aanmelden voor een kennismakingsgesprek en spreken we een datum en tijd af
 • Ik stuur je de gebruiksaanwijzing voor zoom per mail
 • Jij download de ( gratis) Zoom app op www.zoom.us
 • Ik stuur je een Zoom link met tijd
 • Op de afgesproken tijd open je de Zoom link en hebben we een online beeldbel sessie
 • De tarieven voor de behandeling zijn hetzelfde als voor “live” behandeling

 

Mijn werktijden voor individuele sessies in Praktijk de Fontein

 • maandag de hele dag en begin van de avond,  op de even vrijdag of oneven woensdagochtend
 • ik  geef ook sessies in de avonduren op maandag tot en met donderdagavond om 19.30 uur of 20.00 uur
 • naast individuele sessies geef ik ook  Q-besitasgroepen vanuit  mijn praktijk

Ik bied de gelegenheid tot een gratis kennismakingsgesprek  van 30 minuten. Je kunt uiteraard ook 60 minuten boeken. Dan breng ik €40,- in rekening. Je kunt met mij contact opnemen via de contactpagina.

Terug naar home